Mire használható egy virtuális szerver?

virtuális szerver

Virtuális szerver leggyakoribb alkalmazási területei:

A virtuális szervereket weboldal üzemeltetésén kívül még számos dologra tudjuk használni. Megmutatunk ezekből pár érdekes felhasználási módot, amelyre tökéletesen megfelel egy VPS, vagy jobb, olcsóbb alternatívát is kínál a megszokott megoldásoknál.

Tanulás virtuális szerveren

Aki informatikát tanul, vagy fejlesztői munkát végez, általában szüksége van egy fejlesztőkörnyezetre. Ez egy olyan környezet, ahol szabadon lehet garázdálkodni és nem lehet „elrontani”. A megszokott módszer, hogy az ember a saját gépén bűvészkedik, feltelepíti a webszervert, az adatbázist stb. Aztán amikor valami nem működik, vagy lassú akkor bosszankodik. Emellett sokszor egy erőgépre van szükségünk, mert ezek elég nagy erőforrásigénnyel rendelkeznek. A megoldás pedig itt van szem előtt. Nincs más feladat, csak be kell üzemelni egy VPS-t. A virtuális szerveren csak az fog futni amire a fejlesztéshez szükséges, sokszor már előre telepítve. Bárhonnan elérhető. Ha valamit elrontunk akkor 1-2 perc alatt újra telepíthető. Az eléréséhez pedig egy gyengébb laptop is megfelelő. Érdemes elfelejteni a WAMP-ot és társait, és áttérni egy olcsó VPS-re.

Szabadság a munkában

A virtuális szerver mindenhonnan elérhető ahol van internet. Bárhol dolgozhatsz, tanulhatsz, mindenhol eléred a fájlaidat és adataidat. Teljes szabadságot adhat a munkában és a mindennapokban, mintha mindig mindenhová magaddal vinnéd a számítógépedet. Volt már, hogy otthon hagytad a pendrive-ot, vagy kellett volna egy-két dokumentum? Ha virtuális szerveren dolgozol, ezek mindig veled lesznek és akár az utolsó pillanatban is módosíthatod őket.

Saját felhő tárhely

Aki nem bízik a felhő alapú tárhelyekben (pl. Google Drive, OneDrive), vagy nem elegendő számára, érdemes elgondolkodni egy VPS-n. Nagyon sok ingyenes felhő szoftver érhető el (pl. OwnCloud), így pár perc alatt lehet privát felhő alapú meghajtónk.

Tárhely bérbeadás

Honlapokat készítesz? Itt az ideje, hogy az elkészült honlapot nálad is hosztolják. Ehhez nincs szükséged csak egy virtuális szerverre. Így nem csak a honlapkészítésen kereshetsz, hanem a tárhelyért is havi, vagy éves díjat számolhatsz fel. A megrendelő is jobban járhat, hiszen így csak veled van kapcsolatban. Persze lehetnél viszonteladó egy tárhelyszolgáltatónál, de mégis jobb a 100%-os haszon, mint a viszonteladói jutalék. Minimális, havi 1-2 ezer forintos költséggel már lehet is saját tárhelyed és passzív jövedelemre tehetsz szert.

Hasonló bejegyzések:

Mire használható egy virtuális szerver?

Virtuális szerver leggyakoribb alkalmazási területei: A virtuális szervereket weboldal üzemeltetésén kívül még számos dologra tudjuk használni. Megmutatunk ezekből pár érdekes felhasználási módot, amelyre tökéletesen megfelel egy VPS, vagy jobb, olcsóbb

VPS – virtuális szerver jellemzői

Miért érdemes VPS-t használni? A Virtual Private Server (Virtuális Saját Szerver) a saját fizikai szerver vásárlásának és üzemeltetésének kiváló alternatívája. Sok szempontból előnyösebb, mint a Saját Szerver használata, ezért jóval

VPS bérlés

A VPS, azaz Virtual Private Server, nagy teljesítményű szerveren működő önálló egységek, szerverek. Ezek nem csak teljesítményben, memóriában és tárhelyben biztosítják ugyanazt, mint a fizikailag különálló szerverek, hanem funkcióban, biztonságban

Ne maradj le a legjobb VPS ajánlatainkról!